Wijn-kopen.com

Is wijn gezonder dan bier

In de laatste jaren worden er steeds meer verhalen verspreid over de voordelen van het drinken van wijn voor de gezondheid. Hoewel er zeker voordelen zijn voor het regelmatig drinken van wijn, kan het drinken van bier ook gezond en voordelig zijn als het op de juiste manier worden geconsumeerd. Daarom is het belangrijk om te begrijpen welke drink geschikt is voor uw specifieke gezondheid en welke drink het meest voordelig is voor u. In dit artikel zullen we kijken naar de voor-en nadelen van wijn en bier ter bepaling of wijn gezonder is dan bier.

Calorieën in bier en wijn

Als je kijkt naar calorieën, bevat één glas bier ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën als één glas wijn. Met andere woorden, als je de calorieën in overweging zou nemen, zou je nog niet weten wat er ‘gezonder’ is. Echter is het belangrijk om te weten dat bier, vooral als het gaat om licht bier, vaak minder alcohol en dat betekent ook minder calorieën.

Vitamine- of mineralengehalte

Als het gaat om het vitamine- of mineralengehalte, bevatten witte en rode wijn enkele vitamines en mineralen, hoewel dit niet veel is. Bier, aan de andere kant, bevat schimmelvormende stoffen zoals vitamine B, B6, B12, choline en niacine, en zelfs mineralen zoals koper, mangaan, zwavel, ijzer, kalium, fosfor, calcium en magnesium. Volgens een onderzoek gepubliceerd in FASEB-journal for Nutritional Sciences, werden aanwijzingen gevonden dat het drinken van bier kan helpen bij het verminderen van het risico op kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, osteoporose, artritis, maculadegeneratie en meer.

Alcoholgehalte

Als het gaat om het alcoholgehalte, bevat elk glas wijn meer alcohol dan één glas bier, maar het verschil is relatief klein. Een glas wijn zoals Sauvignon Blanc bevat ongeveer 12-13 % alcohol in vergelijking met bier dat vaak 4-7% alcohol bevat. Omdat het alcoholgehalte van wijn hoger is, betekent dit ook dat wijn meer calorieën per glas bevat. Als het gaat om het alcoholgehalte, moeten beide dranken met mate worden genuttigd. Te veel alcohol drinken, ongeacht welke drank, kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.

Hoeveelheid suiker

Als het gaat om de hoeveelheid suiker, zal een glas bloedwijn koppig aanvoelen vanwege de verdeling van tannine. Tannines zijn fenolische verbindingen die worden gevonden in de schil van de druif en zorgen voor het droge gevoel. In bier wordt gewoonlijk suiker toegevoegd om de balans van smaak te behouden, waardoor bier zoeter aanvoelt dan wijn. Teveel consumptie van suikerhoudende dranken kan leiden tot gewichtstoename, diabetes en andere ernstige gezondheidsproblemen.

Soorten ingrediënten

In termen van de soorten ingrediënten die worden gebruikt, kan wijn worden bereid met behulp van enkel vers geperste druiven. Alcohol in wijn wordt gegenereerd door middel van gisting van extracten uit druiven en daarbij worden geen andere ingrediënten toegevoegd. Bier, aan de andere kant, wordt gemaakt met behulp van ingrediënten zoals mout, gist, hop en water. Sommige bieren kunnen ook verschillende smaakmakers en andere toevoegingen bevatten. Deze ingrediënten kunnen de kwaliteit van het bier en de smaak ervan beïnvloeden. Daarom kan bier variëren in smaak, alcoholpercentage en calorie-inhoud.

Conclusie

Hoewel wijn vaak als gezonder wordt beschouwd dan bier, kan bier ook gezond en voordelig zijn als het op de juiste manier wordt geconsumeerd. Als het gaat om calorieën, bevat één glas bier ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën als één glas wijn. Met betrekking tot het vitamine- en mineralengehalte, leveren witte en rode wijn enkele vitamines en mineralen, terwijl bier een aantal schimmelvormende stoffen bevat. Als het gaat om het alcoholgehalte, bevat elk glas wijn meer alcohol dan één glas bier. Wat betreft suiker, bevat wijn geen toegevoegde suiker, terwijl bier suiker kan bevatten om de balans van de smaak te behouden. Als het gaat om de soorten ingrediënten, wordt wijn gemaakt met vers geperste druiven en bevat bier verschillende andere ingrediënten. In het algemeen is het belangrijk om beide dranken met mate te consumeren om eventuele gezondheidsrisico’s te minimaliseren.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *