Wijn-kopen.com

Welke wijn voor gluhwein

Gezelligheid met Gluhwein

Nederlanders hebben het geluk om te kunnen genieten van een van de populairste dranken ter wereld: Gluhwein. Gluhwein is een warme, rum-versterkte rode wijn, die al eeuwenlang de gezelligheid van winters in Nederland verhoogt. Maar welke wijn gebruik je het beste voor het maken van Gluhwein?

Om te begrijpen welke wijn het beste is voor Gluhwein, is het belangrijk om eerst wat meer te weten te komen over Gluhwein zelf. Gluhwein is een warme drank die meestal met rode wijn, kruiden en suiker wordt gemaakt. Doorgaans wordt er kaneel en kruidnagel toegevoegd, maar voordat je aan het einde komt, kun je er zo veel kruiden aan toevoegen als je wilt. Zo kun je gember, steranijs, kardemom, sinaasappelschil, rozijnen, honing of andere ingrediënten zoals jouw smaak past

Uit welke rode wijn Çe maken?

Hoewel er veel verschillende soorten rode wijn zijn, zijn er twee grote groepen waarvan je kunt kiezen wanneer je Gluhwein maakt. De eerste is wijn die al een tijdje is verouderd, zoals een oude Bordeaux of een zeer donkere, kruidige Portugese wijn. Deze wijnen zijn vaak geconcentreerder, boordevol aroma’s en iets zoeter, waardoor ze beter geschikt zijn voor gebruik in Gluhwein.

De andere optie waarvoor je kunt kiezen, is jonge, frisse rode wijn, zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo. Deze wijnen hebben minder verfijnde aromas en bieden een frisse, fruitige smaak die minder zoet is. Ze zijn ook goedkoper en makkelijker verkrijgbaar. Hoewel deze minder geconcentreerde stijl van wijn goed is, moet je er rekening mee houden dat de toegevoegde ingrediënten de smaak moeten versterken in plaats van andersom.

Verschillende stijlen van wijn te proeven

Hoewel het gebruik van een rode wijn die al enige tijd is verouderd een goed idee lijkt, is het de moeite waard om de verschillende stijlen van wijn te proeven die je kiest. Er zijn sommige uitstekende jonge rode wijnen die ideaal zijn voor het maken van Gluhwein. Let op aroma’s van kruiden, kaneel en peper en op het suikergehalte. Wijn gemaakt van druiven die als ontstelen worden gebruikt, hebben een lichte, letzte zoete smaak die perfect past bij het maken van Gluhwein.

Gluhwein gemaakt met het juiste type drank is de perfecte drank voor het winterseizoen. Met een beetje kennis van wijn kun je een heerlijke drank maken die je en je gasten zeker zullen appreciëren. Zorg er ook voor dat je begrijpt hoe je de ingrediënten van Gluhwein moet gebruiken om de juiste smaak te bereiken. Pas alleen kleine hoeveelheden toe om ervoor te zorgen dat je Gluhwein niet te zoet o noverwerkt wordt!

Conclusie

Gluhwein is een heerlijke, warme drank die al eeuwenlang de winterse gezelligheid van Nederland verhoogt. Of je nu kiest voor een gekoncentreerde, verouderde wijn of voor een frisse, jonge wijn, je kunt gegarandeerd een heerlijke Gluhwein krijgen als je de juiste ingrediënten kiest. Ga er lekker voor zitten, proef de verschillen en ervaar de magische smaak van Gluhwein.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *