Wijn-kopen.com

Wijn als belegging

Wijn als belegging

Wijn als belegging wordt steeds populairder in Nederland omdat mensen meer bewegen naar het investeren in fysieke activa. Wijn verdiend op lange termijn veel mooier rendement dan wanneer u investeert in aandelen. Maar wijn investeren is iets waar je je goed in moet verdiepen, zodat je weet wat je doet en hoe je het beste rendement kunt behalen.

In deze blogpost zullen we ingaan op beleggingswijn, wat het is, verschillende soorten beleggingswijn en waar je rekening mee moet houden als je ervoor kiest om hierin te investeren.

Wat is beleggingswijn?

Beleggingswijn is elke vorm of type wijn die niet alleen voor consumptie wordt gebruikt, maar ook om iets meer te verdienen. De waarde van deze wijn groeit namelijk met de tijd, waardoor je een mooi rendement kunt behalen.

Je kunt profiteren van deze waardestijging door wijn te investeren en dan af te wachten totdat het meer waard is dan wat je er in hebt gestopt. Of door de wijn rechtstreeks te verkopen als hij op zijn kritieke punt is. Dit punt is de tijd waarop de wijn het meest waard is voor consumptie.

Er zijn twee belangrijke factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij beleggingswijn: de kwaliteit en de leeftijd. De kwaliteit wordt meestal bepaald door de oorsprong van de wijn en de leeftijd staat voor hoe lang de wijn heeft gerijpt.

De beste beleggingen worden meestal gevonden in wijnen van het bovenste segment, maar bedenk dat hoe lager de prijs, hoe lager de kwaliteit. In het algemeen betekent ouder ook dat de wijn meer waard is om te verkopen, maar dit is niet altijd het geval. Dus de leeftijd is niet het enige wat je moet overwegen. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een jonge wijn aan te kopen die een sterke opwaartse trend vertoont.

Verschillende soorten beleggingswijn

Er zijn verschillende soorten beleggingswijn. Wat voor soort je het beste kunt kiezen is afhankelijk van je persoonlijke smaak en welke wijn je het meeste opwaardeert. Hieronder vind je een lijst met enkele populaire wijnen die voor investeren geschikt zijn:

 • Bordeaux – chateauneuf-du-pape, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
 • Burgundy – chardonnay, pinot noir
 • Rhone – syrah, mourvedre
 • Rode wijn uit Californie – cabernet sauvignon, merlot, pinot noir
 • Champagne – chardonnay, pinot noir
 • Port – tawnies, rubies

Wijn beleggen kan je het meeste rendement opleveren op wijnen van hoge kwaliteit, maar bedenk dat je meer kans hebt op succes als je op zoek gaat naar goedkopere wijnen die een sterke opwaartse trend vertonen. Kijk naar de trends in de markt en zoek naar zogenaamde “Sleeping Beauty’s” die de komende jaren steeds meer waard zullen worden.

Waar moet je op letten bij wijn beleggen?

Als je besluit om in wijn te investeren, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. De belangrijkste dingen om rekening mee te houden als je wijn wilt beleggen zijn:

 • Kwaliteit – controleer de oorsprong van de wijn, de hoeveelheid en de kwaliteit ervan.
 • Leeftijd – de leeftijd van de wijn is zeer belangrijk voor de verkoopprijs.
 • Opslag – als je wijnen gaat opslaan, is het belangrijk om te weten waar je ze moet bewaren.
 • Waarde – je dient continu de waarde van de wijn in de gaten te houden.
 • Omzetten – zodra een wijn aan zijn kritieke punt is, is het verstandig om deze te verkopen.

  Het is belangrijk om te weten wat wijn is, welke verschillende soorten wijn er bestaan en welke wijn het meeste waard is. Als je dit weet, kun je de juiste wijn kopen voor een lage prijs en daarmee het beste rendement behalen.

  Conclusie

  Als je van plan bent om in wijn te investeren, is het belangrijk om je eerst goed in te lezen. Wijn investeringen zijn een goede manier om veel rendement te behalen, maar je moet goed weten wat je doet.

  Kijk goed welke wijn je aan gaat schaffen, want hier hangt je rendement vanaf. Kijk goed naar de leeftijd van de wijn en bekijk of er veel vraag naar is. Blijf ook de waarde in de gaten houden en gebruik een expert om je hierbij te helpen.

  Wijn beleggingen kunnen een interessante investering zijn, maar je moet goed voorbereid zijn. Wees zorgvuldig en doe je onderzoek zodat je weet wat je doet, want alleen op die manier weet je zeker dat je een goed rendement krijgt op je investering.

  Karin Raemakers
  Latest posts by Karin Raemakers (see all)

  Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *