Wijn-kopen.com

Wijn met eigen etiket

Een welbekend fenomeen: Wijn met eigen etiket

Iedereen kent de term, wijn met eigen etiket. Maar wat betekent dit precies? In feite is het concept vrij simpel: wijn met eigenaardige etiket, zonder dat het aan een bepaalde wijnproducent is gekoppeld.

De techniek achter het maken van wijn met eigen etiket is eigenlijk een eenvoudige mix van verschillende wijntypes. Elke wijnhuis of producent maakt dus een eigen melange van wijnen die in de toekomst bij elkaar gehouden wordt. Zo ontstaat een unieke smaak die de producenten uiteindelijk op het etiket brengen waarbij de eigen naam of de naam van de winkelkant is.

Wijnmet eigen etiket producenten maken gebruik van speciale technieken om hun wijn te produceren met hetzelfde niveau van professionaliteit als die van grote wijnhuizen. Aan de ene kant kun je de wijnproefkundige kennis van de producent gebruiken om de juiste smaak te creëren, terwijl aan de andere kant speciale verpakkingsmachines en andere benodigdheden zoals flessen, labelprinters, etsers en waxcoaters gebruikt worden om het eindproduct perfect af te werken.

Er is een groeiend aantal bedrijven dat in wijn met eigen etiket is gespecialiseerd, maar er is ook een groeiend aantal particulieren die experimenteren met het maken van hun eigen wijn. Hoewel het produceren van wijn van begin tot eind een tijdrovende bezigheid is, is het meestal slechts een kwestie van het verschillende smaken samenbrengen naar je eigen smaak, het gekozen aantal flessen produceren, etiketten ontwerpen, het storten van het etiket en het opvullen en verpakken van de flessen.

Als je de moeite neemt om de juiste ingrediënten te selecteren, zal je eindproduct tevreden stellen. Een goed gemaakte wijn met eigen etiket heeft een eigen, unieke smaak, die als uitstekende wijn wordt beschouwd.

De voordelen van wijn maken met een eigen etiket

Er zijn veel voordelen aan het produceren van je eigen wijn. Ten eerste is het een mooie manier om je eigen creatieve kracht te laten zien. Je kunt jouw wijn zelf maken, zodat je precies weet wat erin zit. Dit gemak helpt je om je eigen unieke smaken te creëren.

Ten tweede helpt het je geld te besparen. Het maken van een eigen etiketwijn is veel goedkoper dan het kopen van een gebottelde wijn. Met een grote bulkbestelling voor ingrediënten en een minimaliseerde flesontwerp, kunnen producenten voor zeer lage prijzen wijn met geweldige smaken produceren.

Ten derde ben je vrij om je eigen etiket aan te passen aan jouw voorkeuren. Je kunt een eigen design maken dat perfect past bij de unieke smaken die je hebt gecreëerd. Dit maakt het een leuke manier om je wijn te promoten. Met een uniek etiket kunnen mensen gemakkelijker herkennen welke wijn van jou is of wat de smaak is.

Hoe kun je als beginnende wijnmakers je eigen etiketwijn maken?

Als je voor het eerst wijn gaat maken met je eigen etiket, kan het een beetje intimiderend, maar ook spannend zijn. Maar als je de juiste informatie en tips hebt, dan is het proces heel eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet nemen:

 • Eerst moet je ervoor zorgen dat je alle ingrediënten die je nodig hebt, bij elkaar hebt. Dit omvat druiven, sulfiet, gist en andere ingrediënten.
 • Voordat je begint, is het belangrijk om je bulkwijn te testen. Hierdoor kun je de kleur, de smaak en de body van de wijn controleren.
 • Als je dat gedaan hebt, moet je de wijn fermenteren. Breng de ingrediënten samen en laat alles langzaam mengen.
 • Voer daarna filters uit. Je moet het druivensap na de fermentatie filteren om de fijne bloem en pulp te verwijderen.
 • Daarna moet je het sap bottelen. Voeg sulfiet aan het sap toe vóór het storten. Hierdoor blijft het langer goed na het drinken van de wijn.
 • Ontwerp ten slotte het etiket. Je kunt het zelf ontwerpen met behulp van een computerprogramma. Je kunt er ook voor kiezen om een professional te inhuren om het etiket voor je te maken.

Aantrekkelijke trends in wijn met eigen etiket

Er zijn verschillende trends die opvallen als het gaat om wijnen met eigen etiket. Ten eerste maken steeds meer mensen hun eigen wijn. Met de verschillende online gereedschappen en apparatuur is het eenvoudig om je eigen wijnmerk te maken.

Ten tweede zijn er een aantal nieuwe producten die steeds populairder worden. Veel wijnproducenten lanceren producten met unieke tonen zoals frambozen, basilicum en andere kruiden. Sommige bedrijven lanceren zelfs “tonic”, wat een combinatie is van wijn en tonic.

Ten slotte zijn bepaalde stijlen in kurk en flessen populair aan het worden. Flessen in bijvoorbeeld een bepaalde vorm, zoals een fles met een aparte nek, staan in de smaak. Een andere trend is de bio-wijn en de verduurzaming van het productieproces.

Conclusie

Wijn maken met een eigen etiket is al jaren een veelgebruikt concept. Bedrijven en particulieren maken van deze manier van wijn maken gebruik voor het producent van unieke wijnen met een persoonlijk tintje. Daarnaast biedt deze manier van wijn maken voordelen zoals het besparen van geld en het ontwerpen van een eigen etiket. Ten slotte zijn er verschillende trends te bespeuren op het gebied van wijn met eigen etiket producenten, zoals het maken van wijn met verschillende tonen en stijlen in flessen en kurken.

Karin Raemakers
Latest posts by Karin Raemakers (see all)

  Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *