Wijn-kopen.com

Wijn met minder alcohol

Wijn met minder alcohol in Nederland

Wijn met minder alcohol is een steeds populairder wor­dend feno­meen in Neder­land. Van het merk “Big Drop” tot aan de “Thursday Night Wine” van verschillende top­ke­len­ders. Maar wat betekenen deze la­bels precie­s­er en waarom is la­ger al­co­holge­halte zo aantrek­kelijk? Hieronder volgt een uitgebrei­de uitleg.

Waarom wijn met minder alcohol?

Consumenten drinken steeds vaker wijn met minder al­co­hol. Dit creeert het idee dat ze met betrekking tot gezon­d­heid een zinvolle keu­ze ma­ken. In wijn is het al­co­hol­ge­halte, net als in andere al­co­hol­houdende pro­du­cten, absolu­ut niet verve­de­lend. Maar steeds meer consumenten realiseren dat ongezoonde gewoonten meer scha­de be­rei­ken dan al­leen het al­co­holge­halte. En daarom brengt bijvoorbeeld het merk Big Drop al­co­hol­chiptes met een al­co­hol­ge­halte van 0,5 vol% op de markt. Naast sympathisanten, zoals de Nederlandse Voedsel & Waren Autoriteit, hebben steeds meer consumenten de weg naar lage alcoholwaarden gevonden. Hierdoor kunnen de de voor- en nadelen op een juiste ma­nier in verhouding worden ge­bracht.

Fysiologisch gezien bevat lage alcohollijke wijn minder calorieën dan “normale” wijn. In Een glas lage alcohollijke wijn bestaat meestal uit een hoeveelheid van ongeveer 12-17 kcal. Dit is aanzienlijk lager dan de gebruikelijke calorieën die in normale wijnen zitten. Het bevat ook een lager gehalte aan “suiker”, wat een grote overweging kan zijn voor mensen die aan diabetes of een pre-diabetisch syndroom lijden. Daarnaast bevat lage alcohollijke wijn ook veel meer antioxidanten dan normale wijnen, waardoor het meer kan helpen bij het behouden van een gezonde gezondheid.

Soorten lage alcohollijke wijn in Nederland

Er zijn een aantal verschillende soorten lage alcohollijke wijnen in Nederland. Een daarvan is Big Drop, die een brede selectie aan lage alcohollijke wijnen biedt, waaronder zowel wit als rood. Big Drop maakt lage alcohollijke wijnen met een alcoholpercentage van 0,5 vol%. De ‘Big Drop’ is het enige merk dat gespecialiseerd is in het maken van lage alcohollijke wijnen en heeft een bijzondere standaard voor het maken van wijnen met lage alcoholwaarden. Door de unieke karakters die worden geëist, worden de wijnen tot het beste wat er in de wijnbranche te vinden is verklaard.

Thursday Night Wine biedt ook lage alcohollijke wijnen aan, waaronder de “Flight Night Rosé”, die een alcoholpercentage van slechts 0,4 vol% heeft. Thursday Night Wine staat bekend om het maken van hoogwaardige wijnen met een lagere alcoholwaarde, zodat je langer kunt genieten zonder de negatieve gevolgen van te veel alcohol. Thursday Night Wine’s selectie zal continue evolueren om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en de smaken die ze bieden blijven evolueren. Daarom is dit een geweldige optie voor consumenten die op zoek zijn naar een lagere alcoholwaarde.

Conclusie

Lage alcohollijke wijnen hebben een groeiende populariteit in Nederland. Enerzijds vanwege de lagere calorie-inname, omdat veel mensen meer bewust bezig zijn met hun gezondheid. Ook het lagere alcoholpercentage is een grote overweging, vooral voor mensen met diabetes of pre-diabetisch syndroom. Maar vooral ook vanwege de brede selectie lage alcohollijke wijnen die steeds smaakvoller worden. Dit heeft de vraag naar lage alcohollijke wijnen in Nederland doen toenemen. Dit geldt met name doordat consumenten er steeds comfortabeler mee zijn geworden, waardoor het idee om te kiezen voor wijnen met minder alcohol zo aantrekkelijk geworden is.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *