Wijn-kopen.com

Bernardus wijn

Bernardus-wijn: het verhaal erachter

Bernardus is een van de meest gewaardeerde wijnproducenten in Nederland. De wijnen worden gekenmerkt door hun diepzinnige smaken, unieke karakters en interessante aromatische kenmerken. Maar de geschiedenis van de Bernardus-wijn gaat dieper dan alleen dat; het begint bij een hele speciale persoon – Bernardus van den Wilmink.

Bernardus werd in 1921 geboren in Epe, Nederland, waar hij opgroeide met het leren van de vaardigheden van een traditionele vakman. Al op jonge leeftijd was hij gefascineerd door de kunst van het maken van wijn en by de leeftijd van twintig jaar had hij de tijd gevonden om zijn eigen wijngaard op te zetten. Na jaren van hard werken om zijn droom na te streven, was hij in staat om kwaliteitswijnen te maken in 1987.

In de loop der jaren is de naam van de eerst generatie Bernardus-wijn gegroeid tot een toonaangevende naam in het Nederlandse wijnmilieu. De wijnen zijn herkenbaar aan de karakteristieke klassieke stijl en verfijnde aromas. Zijn filosofie achter het maken van wijn is het eren en behouden van de unieke kwaliteiten van de druif. Hij wilde alleen wijn produceren die authentiek en enigma’s van het terroir weerspiegelden. Dit bleek een perfecte formule die bijdroeg en nog steeds bijdraagt aan het succes van Bernardus.

Bernardus-wijn: de verschillende variëteiten

Het was Bernardus’ levensmissie om Nederlandse wijnen van wereldklasse te maken. Om dat te realiseren streefde hij ernaar om authentieke wijnen te maken die hun oorsprong uit de druiven in de Nederlandse bodem putten. Ongeveer twintig jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste en best presterende wijnproducenten in het land.
De wijnen van Bernardus worden geproduceerd in verschillende variëteiten, zoals Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Vincent, de laatste generatie bij Bernardus, weet deze variëteiten te harmoniseren tot complexe en heerlijke wijnen, waarbij hij de druifkwaliteit boven alles stelt.

Sommigen worden gekenmerkt door hun fruitige smaak, terwijl anderen bijna intense smaken met een zachte, zijdeachtige zuren, zichtbaar tannines en aarzelende, verleidelijke aroma’s hebben. Vertrouwd, maar toch uniek; het is de combinatie van alle eigenschappen die de Bernardus-wijnen zo speciaal maakt.

Kwaliteit & karakter: waarom kiezen voor Bernardus?

Om een echte kwaliteitswijn te produceren heeft Bernardus zorgvuldig de beste druiven geselecteerd, maar ook geïnvesteerd in ultramoderne technologie om de druiventeelt aan te vullen en te verrijken. Het bedrijf is er daardoorin geslaagd om authentieke en karaktervolle wijnen te maken die zowel in Nederland als internationaal populair zijn.

Met meer dan 30 jaar ervaring in het maken van wijn, kun je bij Bernardus rekenen op consistente kwaliteit in elke fles die je openschroeft. In tegenstelling tot massaal geproduceerde wijnen, worden elke fles Bernardus-wijn dierbaar gemaakt door het toevoegen van een persoonlijke touch door de twee generaties van de Van de Wilmink’s familie.

Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief uitstekende wijn met een echte smaak van Nederlandse druiven. Natuurlijk, met elke fles authentieke Bernarduswijn die je opent voel je ook de warmte en passie waarmee de Van de Wilmink’s de wijn produceren.

Eindoordeel: waarom je Bernardus-wijn moet proeven

Bernardus-wijn is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een enigma in een fles. Met een ongeëvenaarde diepgang voegen de wijnen wat karakter toe aan elke wijnmoment. Van fruitige witte wijnen tot elegante rode wijnen, de eindeloos varierende smaken in elke fles maken de ervaring compleet. En bovenal is de aandacht die de twee generaties van de Van de Wilmink’s aan elke fles besteden wat maakt Bernardus een onderscheidend produkt dat zowel liefhebbers als professionals enthousiasmeert.

Als je op zoek bent naar een wijn met een prachtig verhaal en een eindeloze zoetigheid, kijk dan niet verder dan Bernardus. Verlies jezelf in de smaak en breng een eerbetoon aan de persoon die deze kwaliteitswijnen jaren geleden begon te produceren door een glas Bernardus-wijn te drinken.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *