Wijn-kopen.com

Duurste wijn ter wereld

De duurste wijnen ter wereld

De wereld van de financiële markten en al die luxe producten, waaronder wijn, partner in een luxe notering. Dit betekent dat wijn van hoge kwaliteit, dat wil zeggen die van de echte kenners, in sommige gevallen onbetaalbaar kan zijn. We hebben het hier over de duurste wijnen ter wereld.

Het is dus tijd om er een paar te kiezen en te zien hoeveel ze zijn, waarom hun prijs zo hoog is en waarom we een gelukkig mens zijn omdat we zelfs maar van hun bestaan weten. Zowel de naam als de karakteristieke smaak kunnen er voor zorgen dat de Benin-Bili-Canarië een van de duurste wijnen ter wereld is.

Château Mouton Rothschild 1787

De Château Mouton Rothschild 1787 staat bovenaan de lijst als de duurste en kostbaarste wijn ter wereld. Voor de recordprijs van € 135.000 werd deze wijn verkocht op een veiling in New York. Dit wijnpakket bestaat uit twee Magnums van een wijn met hetzelfde jaar. De oudste witte kasteelwijn uit de Mouton-Rothschild-wijngaard in Pauillac bestaat uit twee flessen 1815, beter bekend als de Château d’Yquem.

De Château Mouton Rothschild uit 1787 is een wijn met een diep aroma van zoete kruiden, vruchten en zelfs bloemen. De kleur is een kastanjebruin. Deze wijn heeft een harmonische smaak, een beetje bitter en aromatisch. De afdronk is warm, fris en heeft een aangenaam rijp karakter. Deze wijn is gemaakt in de beste tradities van de champagne- en sherryproductie.

Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992

Deze wijn is een Californische bekendheid en staat op de tweede plaats op het lijst. Hij werd verkocht voor € 114.614 en wordt momenteel geproduceerd door het California State-wijnhuis. Deze cabernet Sauvignon is gebotteld in 1992, wat kenmerkend is voor de stijl van het bedrijf.

Dit wijnproduct heeft een perzikkleurig boeket met aroma’s van cederhout en specerijen. De smaak is vol mondvullend met zachte kruidige tonen en veel fruit. Bij de afdronk voel je de warme tonen van vanille, zoethout en zwarte bonen. Het is een wijn met een fluweelachtige textuur die je lippen smeert.

Château Margaux Premier Grand Cru Classé 1787

Op de derde plaats staat de Château Margaux Premier Grand Cru Classé 1787. De fles van deze heerlijke wijn werd verkocht voor € 108.000, althans volgens de prijs die werd betaald op een veiling in 2008. Deze wijn is gemaakt van de Cinq Cépages-blend, wat werd gekenmerkt als de vijf druiven die een heerlijke smaaksensatie hebben.

Deze Château Margaux is de duurste wijn die er is. Helemaal, want er zijn er maar twee flessen van. De wijn heeft een intense rode kleur met aroma’s van zwarte en witte pepertjes, cacao, cederhout, zwarte kersen, bramen en zelfs zoethout. Het heeft een romige textuur met een stevige structuur. De smaak van deze wijn wordt gekenmerkt door aardbei- en blauwe bessen smaken. De afdronk is lang en vol, en heeft een verwarmende sensatie.

Petrus 1962

De naam Petrus staat synoniem voor wijn van de hoogste kwaliteit, waarvan de Petrus 1962 een klassiek voorbeeld is. Deze recordprijs voor deze wijn lag op slechts € 73.705. De fles is gemaakt in 1 april 1962, gemaakt om de 140ste verjaardag van de wijnbouwer te vieren.

Deze beroemde Petrus-wijn heeft een intense kersenrode kleur. Het kenmerkende aroma is gerijpt bramen, zoete specerijen en cigarbox. De smaak is zacht met een velours-achtige textuur. In de mond komen ook smaken van vanille, kersen en munt naar voren. Petrus 1962 heeft een lange afdronk met tonen van kruiden, tabak en piment.

Afsluiting

We kunnen concluderen dat de duurste wijnen ter wereld grotendeels afkomstig zijn uit Frankrijk. Onder andere Château Mouton Rothschild, witte wijnen als Château d’Yquem en wijnen met een lange traditie als Petrus zijn zeer gewaardeerd in de oenologische wereld. Verder zijn vele andere landen uit de hele wereld het produceren van duurdere wijn begonnen. Er wordt daarom verwacht dat de prijzen voor deze kostbare producten alleen maar gaan stijgen.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *