Wijn-kopen.com

Wijn kopen in Assen

Waar vind je wijnwinkels in Assen?

Wanneer je op zoek bent naar een lekkere wijn in Assen, zijn er veel verschillende winkel en drankgelegenheden waar je heen kunt gaan. Er is voor iedereen een geschikte plek om wijn te kopen in Assen. Er zijn lokale wijnwinkels, zoals Wijnhuis ‘De Grote Wijn’ en Kipp-Eck, die gespecialiseerd zijn in wijnen uit de regio. Maar je kunt ook naar supermarkten zoals hoogvliet, Albert Heijn en Jumbo gaan om uit een breed assortiment aan wijnen te kiezen. Daarnaast zijn er ook betere wijnwinkels zoals ‘wijn en domper’, ‘the expert’ en ‘De Proefwinkel’, waar je meer kwaliteit krijgt tegen een hoger prijsniveau. Verder is er ook het Wijnhuis De Mus, waar je een selectie van de beste Franse en Italiaanse wijnen kunt kopen.

Hoe kies je de juiste wijn?

Het begint met je container. Wonen in een hete klimaat betekent dat je veel verse wijnen wilt, zoals roséen en witte wijnen. Wijnen uit koelere klimaten, zoals Chardonnay, zullen je aanspreken. Maar zelfs deze wijnen zullen smaken als slechte limonade als je ze te warm serveert. Vandaar dat je een goede keuze moet maken voor de juiste koelkast of wijnkoeler, afhankelijk van je budget.

Om de juiste wijn te kiezen, is het belangrijk om eerst je persoonlijke smaakprofiel op te bouwen. Ga bijvoorbeeld naar een proeverij bij een wijnwinkel en noteer de wijnen die je lekker vindt. Zo kun je in de loop van de tijd je smaakprofiel ontwikkelen en meer wijnen proberen die je smaak bevorderen.

Kies vervolgens een wijn met de juiste kwaliteit. Kies alleen wijnen met een zegel van een betrouwbare producent en neem de tijd om de etiketten te lezen, zodat u een aan het seizoen aangepaste wijn kunt kopen. Als je iemand kent die wijn kent, is dat ook een goed idee om advies te vragen.

Wat kun je nog meer doen?

Naast het kopen van wijn in Assen, zijn er tal van andere leuke zaken die je kunt doen. Er zijn veel mooie, rustige gebieden in Assen waar u van uw wijn kunt genieten. Populaire locaties zijn het Zuidlaardermeer, het Prins Petredijk en het Sommelsdijkseveer, maar je kunt ook op zoek gaan naar mooie natuurgebieden.

Er zijn ook verschillende bezienswaardigheden, zoals het Lheebroeker Vlonderpad, het Kalkoendepot of het befaamde Hippolytuskasteel. Er zijn ook cafés en restaurants die wijn serveren, zoals ‘Cafe Belcanto’, ‘Boulevard’ en ‘Ons dagelijkse brood’. Het is een leuke manier om een wijnsmaak te ontdekken en te leren over het proces van het maken van wijn.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan een aantal lokale wijnmakerijen, zoals ‘de Kest’, die wijngaarden hebben waar u uw eigen wijn kunt maken met hun gidsen. Dit is een leuke manier om meer te leren over het proces en tegelijkertijd de deelnemers te inspireren.

Er zijn ook verschillende lokale festivals die gericht zijn op wijn. Er is het ‘Assen Leest Feest’, waar je wijn kunt proeven en kunt luisteren naar presentaties van food-experts over wijn. Bovendien is er elk jaar een ‘Wijnen & Proeverij’ evenement, waar lokale producenten samenkomen om deel te nemen aan proeverijen en wedstrijden met hun producten.

Conclusie

Wijn kopen in Assen kan een leuke ervaring zijn, wanneer je de juiste winkel kiest en een goede kennis hebt over wijn. Er zijn veel verschillende wijnwinkels die een breed scala aan wijnen aanbieden, variërend van goedkopere dagelijkse wijnen tot exclusievere flessen. Daarnaast zijn er ook veel bezienswaardigheden en festivals waar je wijn kunt proeven en meer te weten komt over het proces van wijn maken. Kortom, als je wijn wilt kopen in Assen, is er voldoende keuze. Neem de tijd om te kijken waar je het beste kunt winkelen afhankelijk van je smaak en budget.

Karin Raemakers
Latest posts by Karin Raemakers (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *