Wijn-kopen.com

De combinatie wijn en tapas

Tapas en wijn, een perfecte combinatie

Tapas met wijn is een klassiek gerecht en is een perfecte combinatie om te genieten van een lekker culinair moment. Tapas stamt af van de gebruikelijke Mediterrane keuken in Spanje en Portugal. Het is een type kleine hapjes waarbij elk hapje een andere smaaksensatie meebrengt, terwijl je afwisselend wijn drinkt. De combinatie wijn en tapas is al eeuwenoud en je ziet het terug in zowel Spanje als Nederland. Het is een perfecte manier om te genieten van een avondje tapas en wijn.

Wat is tapas?

Tapas zijn kleine hapjes die je vaak bij een glas wijn eet. Ze worden meestal geserveerd als voorgerecht of als tussengerecht. Het feit dat ze zo klein zijn dat ze meestal in één hap kunnen worden gegeten, betekent dat je verschillende smaken kunt proeven. Daarnaast kun je je avondje wijn en tapas extra successvol maken door verschillende soorten hapjes te kiezen, waardoor je een zo breed mogelijke ervaring kunt hebben. De meeste tapas schotels bestaan uit een heerlijke mix van vlees, vis, groente en kaas. Je hebt ook tapashapjes met fruitsalade. De creativiteit speelt hier een belangrijke rol. Oude Spaanse recepten worden vaak gebruikt, maar gemakkelijk te maken moderne tapasgerechten waarbij smaak en variatie een belangrijke rol spelen, zijn ook populair.

Het selecteren van de juiste wijn bij de tapas

De juiste wijn bij de juiste tapas is essentieel voor een goed avondje, en naast het kiezen van lekkere hapjes, is het selecteren van de juiste wijn net zo belangrijk. Wijn en tapas smaken beter als je bepaalde wijnstijlen bij bepaalde hapjes gebruikt. Witte wijnen, die foelie en delen van citrusvruchten bevatten, passen bijvoorbeeld het beste bij vishapjes. Rode wijnen passen goed bij vlees en saus en champagnes en champagnecocktails zijn vaak uitstekend bij fruitgerechten. Hoe alcoholischer de wijn, hoe meer je je hapjes voelt. Dus als je champagnes of andere sterke dranken wilt drinken, kies dan voor lighter tapas menu’s. Afhankelijk van het jaargetijden is het ook belangrijk om te kiezen voor wijnen die bij de seizoensgebonden gerechten passen.

Hoe te genieten van de combinatie Tapas-Wijn

De meeste mensen kiezen ervoor om de tapas in een hap te eten, voordat ze een slokje wijn drinken. Maar dat is niet de meest optimale manier om dit paar te genieten. Als je wijn wil proeven, zoals te verwachten is als je geniet van een avondje tapas en wijn, dan moet je de tapas en de wijn altijd apart proeven voordat ze samen worden genoten. Dit betekent dat je de tapas proeft, dan de wijn, en vervolgens de twee samen proeft om te zien of ze voor jouw smaak samen goed werken. Als je zuinig bent met je wijn, kun je je aperitief verlengen en het vervangen voor hoofdgerechten, snacks of desserts.

Tapas en wijn een leuke traditionele combinatie

Tapas en wijn is een traditionele combinatie waarvan mensen vaak genieten. Het is een perfecte manier om gezellig samen te zijn en rustig van een avondje culinaire genoegens te genieten. De klassieke assemblee van kleine hapjes met wijn drager zeer zeker zijn vruchten af en brengen grote variatie qua smaak en aroma’s mee. Het is ook een geweldige manier om gezond te eten. Omdat het een combinatie is van kleinere porties, maar verschillende smaken die de combinatie extreem lekker maken. Tapas kun je ook combineren met verschillende salades of vers fruit. In sommige gevallen is het ook mogelijk om kaas/worst schotels of soepen aan het menu toe te voegen. Tapas en wijn samen maakt een avondje uit extra gezellig en smaakvol.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *