Wijn-kopen.com

Welke wijn bij kaasfondue

Het Perfecte Wijn-Kaasfondue Compilatie

Kaasfondue is een heerlijk gerecht dat door veel gezinnen en vriendengroepen wordt gerechtvaardigd. Het is leuk om te doen en staat bekend als een calorierijk maar lekker gerecht. De uitdaging bij keasfondue is bij het kiezen van de perfecte wijn. Niettemin, het is mogelijk om een wijn te zoeken die perfect past bij de kaasfondue die je voorbereidt.

Hoewel elk kaasfondsue-recept anders is, vereist het een goede wijn waarin de smaak van de kaas en het maïszetmeel dat waarmee het wordt gemaakt, wordt geleverd. Voor het kiezen van de juiste wijn, moet je rekening houden met de algemene structuur en smaak van de kaas die je gaat gebruiken, evenals de basisstukjes. Als je een kaasfondue maken met gesmolten cheddar, bijvoorbeeld, heb je een wijn nodig die complex en stevig genoeg is om de in-your-face karakter van cheddar’s smaak te compenseren. Zelfs als je meerdere kazen combineert, zoals cheddar met Gruyere, zullen de meeste druiven prima smaken.

Het Belangrijkste bij Kiezen van een Wijn voor je Kaasfondue

De meeste wijnsommeliers raden aan om bij het kiezen van wijn voor kaasfondue rekening te houden met het volgende:

 • De taart: Als je kaasfondue een taart smaak heeft, zal een Franse Chardonnay met veel neus goed smaken. Chardonnay-wijn heeft een zachte, romige, resistente citrusstructuur die ideaal is voor dergelijke gerechten. Als je een soepachtige kaasfondue hebt, overweeg dan om Sauvignon Blanc te kiezen omdat het een zoete, fruitige smaak heeft.
 • Groenten en stukjes stokbrood: Als je wil dat jouw kaasfondue een warme, romige smaak heeft, kies dan voor een goede Sancerre-wijn. De smaak heeft net genoeg stukjes om de zachte smaak van groenten en stokbrood door de roomkaasfondue te brengen zonder de smaken te overmeesteren.
 • Uien of knoflookgeuren: Chardonnay-variëteiten worden vaak aanbevolen als je gegarneerd bent met knoflook en uien, omdat de aroma’s van de ceder kunnen botsen met de smaak van de uien en knoflook. Kies daarom voor een Italiaanse Pinot Grigio of een Franse Pinot Gris. De minerale geur en consistentie van deze wijnen kunnen goed smaken bij de meeste kaasfondues.

Andere Goede Wijnvariaties voor Kaasfondue

Door alleen maar te kijken naar de eigenschappen, kleur of smaak, zoals hierboven beschreven, kun je een goede wijn vinden die past bij jouw kaasfondue. Maar er zijn meer variaties die je kunt proberen, zoals:

 • Fernando de Castilla – Een zeer ronde, lichtere rode wijn met een volle, fruitige smaak.
 • Rioja – Een Spaanse wijn vol met aroma’s van rijpe rode bessen.
 • G-S-M – Deze rode wijn is gemaakt van de custom blend van Grenache, Syrah en Mourvedre-druiven, waardoor het een fruitige, complexe wijn is.
 • Gñero-Ladrn de gueva Blanco – Een unieke blend van vijf verschillende druiven, waardoor deze wijn een geparfumeerde, snelle afdronk heeft.

Afsluitend

Hoewel het een uitdaging kan zijn om de perfecte wijn te kiezen bij het maken van kaasfondsue, is het een eenvoudig proces als je rekening houdt met de karakteristieken van de kaassoort die je gebruikt. De bovenstaande variaties zijn slechts enkele van de vele wijnen die je kunt gebruiken in je gerechten, dus onthoud dat er altijd wijnen zijn waar je kunt variëren. Experimenteer met meer dan alleen deze specifieke druivenvariëteiten en je zult ontdekken dat er meer wijnen zijn waarmee je kaasfondue uitstekend smaakt. Ook als je je hierboven benoemde wijn niet leuk vind, weet dan alleen dat er meer mogelijkheden zijn die je kunt verkennen die de kaasfondue een speciale smaak kunnen geven.

Karin Raemakers
Latest posts by Karin Raemakers (see all)

  Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *