Wijn-kopen.com

Welke wijn bij mosselen

Wijn bij mosselen: water bij de wijn!

Het is een traditie in Nederland: het eten van mosselen met een glas wijn erbij. De meeste Mollen menen dat dit het meest logische is: beide voedingsmiddelen gaan uitstekend samen. Maar wat is nu precies de beste wijn bij het eten van mosselen?

Vaak wordt de-jong-de-oude-wijn ofwel sprankelwijn geadviseerd. Dat komt omdat de zoete fruitigheid van de jonge wijnen overheerst en het fruitigheid een aangename balans creëert tussen de smaken van de mosselen. Ook sauvignon blanc of rode wijnen waar pinot noir of beaujolais de meest voorkomende zijn, gaan goed bij de zilte smaken.

Daarnaast mag je ook rosé bij mosselen drinken. Gewoonlijk wordt bij rosé wijn licht gebakken vis of kip gegeten, maar het past ook goed bij de zilte smaak van mosselen. Het heeft een bijna zurige zuurgraad waardoor het de schelpdieren niet overheerst.

Veel sterk gekruide mosselen gaan ook goed samen met mousserende wijn. Mousserende wijnen livreren een smaak die tegelijk zoet, zuur en licht fruitig tegelijk is. Zo’nmaal komt dit goed tot z’n recht bij mosselen met veel kruiden en specerijen. Door deze combinatie zal de smaak intenser worden: de gekruide smaak van de mosselen maakt de smaak van de mousserende wijn extra krachtig.

Wit of rood, mousserend of sprankelend, er is dus een breed scala aan wijnen bij mosselen. Maar ook een glas rode of witte wijn kan natuurlijk prima bij de schelpdieren. Wat je ook kiest, vergeet niet dat het belangrijk is om net als bij het eten van vis of kip water op tafel te zetten. Dit kan helpen bij het afthemelen van de hoge zuurgraad van sommige wijnen die we bij mosselen drinken. Wil je iets meer dan water, kies dan voor een zacht bier of een zachte limonade, want dit past ook goed bij de schelpdieren.

Uiteindelijk moet je bedenken wat jij het lekkerste vindt en wat bij jouw smaak past. Met deze informatie kan je de best passende wijn bij jouw mosselgerechten uitsuchen! Blijf drinken onder de verantwoordelijkheid van een volwassene en geniet van een smakelijk etentje!

Karin Raemakers
Latest posts by Karin Raemakers (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *