Wijn-kopen.com

Welke wijn bij sushi

Wijn en sushi: de perfecte combinatie

Veel mensen denken bij sushi alleen maar aan sake (Japanse rijstwijn) als het om alcoholische dranken gaat. Maar sushi is eigenlijk een perfecte match voor wijn. Sushi is heerlijk als aperitief, als tussendoortje bij een lange lunch of als een complete maaltijd. Of je nu houdt van zachtere zalm of de sterkere smaak van eel, er is altijd een wijn die je kan combineren met sushi. In dit artikel zullen we uitzoeken welke wijn het beste bij sushi smaakt.

De perfecte wijn bij sushi

De beste wijnen om sushi mee te combineren zijn lichtgekoelde, verfrissende witte wijnen zoals Pinot Grigio, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc en Viognier. Licht geelfruitige wijnen zoals Riesling, Gewürztraminer en Jonge Verdejo werken ook goed. Al deze wijnen worden licht gekoeld geserveerd en hebben een lager alcoholpercentage, wat betekent dat ze heerlijk verfrissend smaken. Ze hebben een licht fruitig aroma en een niet-intensiteit, waardoor ze ook goed werken voor Uma Wari of Jippou.

Mousserende wijnen zoals champagne, cava en prosecco zijn ook geschikt om met sushi te combineren. De lichtfrisse smaak zal prachtig combineren met de romige smaak van de sushi. Veel mensen genieten ook van een goed glas sake bij hun sushi, maar hiermee moet je wel uitkijken. Sake is vaak sterker dan andere wijnen en bevat vaak meer alcohol. Als je niet de bedoeling hebt je sushi te overschaduwen, dan kun je het beter laten staan.

Hoe je een wijn uitkiest

Om erachter te komen welke wijn het beste bij sushi gaat, is het belangrijk om te begrijpen hoe je een wijn uitkiest. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten.

Ten eerste moet u er rekening mee houden wat voor soort sushi u bestelt. Sushi heeft een scala aan smaken, dus u wilt een wijn waarmee u al deze smaken kan combineren. Kies bij voorkeur voor een licht fruitige witte wijn met een lager alcoholpercentage die de smaken van de sushi accentueert, maar die deze niet overheerst.

Ten tweede moet u rekening houden met wat u in uw glas wilt. Als je een wijn wilt die niet te licht, maar ook niet te sterk is, kies dan voor een frisse, lichtzoete witte wijn. Dit zal niet alleen uw smaakpapillen voorzien van een heerlijk palet aan smaken, maar ook uw honger wegvagen.

Ten derde moet u rekening houden met uw eigen persoonlijke smaak. Iemand die liever droge witte wijnen drinkt zal waarschijnlijk goed kunnen opteren voor een droge soort zoals Pinot Grigio of Viognier. Maar als je liever een zoete wijn drinkt, dan heeft je partnership met sushi meer zoet, zoals Gewürztraminer of een Chenin Blanc.

Uiteindelijk conclusie

Al met al is er geen perfecte match voor sushi. De beste wijn bij sushi zal afhangen van je eigen persoonlijke voorkeuren. Blijf proberen met verschillende wijnen en kijk welke het beste bij je smaak past. Probeer ook wat verschillende varietals en blendings uit, of kies voor een mousserende wijn. Whichever one you decide on, nothing can beat a good bottle of wine and some delicious sushi. Relax and enjoy!

Karin Raemakers
Latest posts by Karin Raemakers (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *