Wijn-kopen.com

Wijn bij barbecue

Genieten van een goede barbecue met wijn

Als het mooi weer is, is er niets heerlijker dan genieten van een lekkere Barbecue met een goed glas wijn. Of je nu bij vrienden thuis of op het strand zit, barbecuen met een goed glas wijn past altijd bij de zomerse stemming. Hoewel veel mensen ervan overtuigd zijn dat het de bedoeling is witte wijn bij vlees te drinken, zijn er ook rode wijnen die perfect passen bij een barbecue. Het belangrijkste is dat je wijn kiest die goed past bij het vlees, het gerecht en de ingrediënten die je kiest.

Hoe kies je de juiste wijn voor je Barbecue?

De fantasie heeft geen grenzen als het gaat om het kiezen van de juiste wijn voor je barbecue. Omdat er een zo gevarieerd aanbod aan verschillende wijnen is, kan het soms moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Het is belangrijk om rekening te houden met de sappigheid en smaak van het vlees, het type wijn dat je hebt gekozen, zoals een donkere of een lichte wijn, en de ingrediënten die je gaat gebruiken. Hier zijn enkele tips die je helpen bij het uitkiezen van de juiste wijn voor je Barbecue.

Tips voor het kiezen van de juiste wijn bij Barbecue

Kies tanninerijke wijnen. Tanninerijke wijnen helpen om het overtollige vet in het vlees te helpen verwijderen. Deze wijnen zijn beter bestand tegen de smaak van vetten in het vlees en zorgen voor een schoner en voedzamer ervaring bij het eten. Ook wordt aangeraden om een tanninerijke wijn te kiezen als je veel regenachtige, fruitige of zoetzure sauzen en condimenten gebruikt bij je barbecue.

Kies lichte wijnen. Als je een lichte wijn wilt, kun je het beste gaan voor een lichtere rode of witte wijn. Lichte wijnen vullen je mond minder dan een donkere wijn; daardoor kun je meer genieten van de vleessmaak. Ook zijn lichte wijnen bijna altijd heerlijk fris en dat is een eigenschap die je in een hete zomer kan waarderen.

Kies gamere wijnen. Indien je een vollere, kruidigere wijn wilt, kun je het beste gaan voor een gamere wijn. Donkere wijnen zoals shiraz of malbec hebben vaak meer body en diepere aromas, waardoor ze goed passen bij kruidigere vleessen zoals rundvlees en worstjes. Deze wijnen hebben ook een sterkere smaak, waardoor ze minder goed gaan samen met een fruitige of zoete saus.

Kies verschillende wijnen. Als je wilt genieten van een compleet barbecue-feest, kun je het beste verschillende wijnen meenemen. Witte wijn is een goede keus voor het meer zalvige vlees zoals vis en gevogelte, terwijl de kruidigere, donkere wijnen beter passen bij biefstuk en lamsvlees. De beste combinatie is kiezen voor rode, witte en rosé wijnen voor een evenwichtig en smakelijk barbecue-feest.

Soorten wijn voor Barbecue

Als je druk bent met het kiezen van de juiste wijn voor je Barbecue, is het verstandig om te weten welke variëteiten er zijn. Hier is een selectie van de beste wijnen die je kunt kiezen voor een heerlijke barbecue.

Rode wijn voor Barbecue

 • Syrah
 • Malbec
 • Cabernet Sauvignon
 • Grenache

Witte wijn voor Barbecue

 • Sauvignon Blanc
 • Riesling
 • Pinot Grigio
 • Chardonnay

Rosé wijn voor Barbecue

 • Pinot Noir
 • Grenache
 • Cinsault
 • Touriga Nacional

Het genieten van Barbecue met wijn

Barbecue en wijn gaan hand in hand. Een goede barbecue is niet hetzelfde zonder de juiste wijn. Of je nu een lichte, genuanceerde, kruidige of rode wijn kiest, zorg ervoor dat je de juiste combinatie probeert voor een heerlijke ervaring. Wanneer je de juiste wijn uitkiest, zal je merken dat je maaltijd nog smakelijker én beter je mond weer verlaat. Probeer dus verschillende combinaties uit en ontdek wat precies het beste is voor jouw Barbecue.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

  Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *