Wijn-kopen.com

Paul mas wijn

Paul Mas Wijn: Les Trois Domaines

Paul Mas is een wijnmaker in het Zuid-Frankrijkse gebied Languedoc-Roussillon. Hij heeft veel ervaring opgedaan in wijngaarden in Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Amerika. Paul Mas produceert wijnen van hoge kwaliteit. De Les Trois Domaines-reeks is de meest populaire reeks die hij produceert. Deze wijnen worden wereldwijd gedistribueerd en worden gewaardeerd door veel professionele wijnenmakers en kenners. Deze wijnen zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen en zijn met zorg gemaakt.

Paul Mas Ranges

Les Trois Domaines is onderverdeeld in verschillende rangen. De goedkoopste is de ‘Vin de Pays’ serie. Deze wijnen hebben een prachtige structuur, maar de smaak is veel minder geavanceerd. De ‘Cuvee Grand Vin’ serie is meer gericht op het bereiken van kwaliteit en zoete aroma’s. De hoogste kwaliteit binnen de Les Trois Domaines-serie is de ‘Grand Vin’. Deze wijn bevat een grote variëteit aan intense smaken, geraffineerde tannines en een diepe kleur.

Vinification et élevage

Paul Mas is gedreven in het veranderen van de manier waarop de druiven worden verwerkt en verwijderd bij het maken van de Les Trois Domaines-reeks. Een van de belangrijkste technieken die wordt gebruikt bij het productieproces is maceration. Maceration, ook wel maceratie genoemd, is een techniek waarbij het sap van de druiven in contact wordt gebracht met het schillen en pitten van de druiven om een rijkere smaak en structuur te verkrijgen. Daarnaast wordt er lang gealculeerde gisting gebruikt om de smaak van de wijn te verbeteren.

Omschrijven van aroma’s

Paul Mas Les Trois Domaines-wijnen zijn populair vanwege hun krachtige aromatische kenmerken. Maar wat is er precies aan deze wijnen? De basis van deze reeks is een complexe combinatie van verschillende druivensoorten en druivengaarden. De juiste manier om de aromatische kenmerken van deze wijnen te omschrijven is de ‘fruitzuren’-methode. De aroma’s in deze wijn bestaan uit citrus, verse appel, peer, sinaasappelzeste, meloen, honing, aarde, kruiden, kaneel en andere specerijen.

Conclusie

Paul Mas Les Trois Domaines-wijn is een uitstekende keuze voor veeleisende wijnliefhebbers. De wijn is gemaakt met veel zorg en met behulp van moderne productietechnieken. De verschillende lagen van complexe aroma’s en smaken maken deze wijn attractief voor iedereen die op zoek is naar een kwaliteitwijn. Zoals de meeste andere wijnen van Paul Mas, is de Les Trois Domaines-reeks een geweldige optie voor wijnliefhebbers die een wijn zoeken die een evenwichtige combinatie van smaken en aroma’s biedt.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *