Wijn-kopen.com

Pierre Baptiste wijn

Inleiding

Pierre Baptiste wijn behoort tot de meest gerespecteerde wijnmakers van Frankrijk. Gelegen in het noordoosten van het land, in het Charente district, heeft het bedrijf meer dan twintig jaar ervaring met het produceren van uitstekende rode, witte en rosé. Hoewel de meeste mensen denken dat alleen Franse wijn de beste kwaliteit heeft, is Pierre Baptiste een van de belangrijkste Franse wijngaarden. Het bedrijf is bekend geworden vanwege zijn innovatieve metoden om wijn te produceren, waardoor het helemaal opnieuw is ingericht om tegemoet te komen aan hedendaagse eisen en verwachtingen.

Geschiedenis

Pierre Baptiste wijn heeft een lange geschiedenis van vakmanschap. Het bedrijf werd opgericht door Jean Pierre Baptiste, die oorspronkelijk minder bekend was binnen de lokale wijnmakerijen. Hij besloot zijn eigen wijnmakerij te starten, met als doel iets meer te bieden dan de andere producenten. Zijn doel was om een hoge kwaliteitproduct aan te bieden dat uniek en delicaat was, maar ook betaalbaar genoeg om door veel mensen te worden gekocht.

Baptiste begon met het aanplanten van verschillende druivensoorten op het land dat hij kocht. De naam van het bedrijf was bijna direct geboren, omdat Pierre het eindproduct wilde laten lijken op het werk van een van de belangrijkste Franse wijngaarden. Na veel inspanning werd Pierre’s wijnbedrijf al snel als een van de beste van Frankrijk beschouwd, waardoor het helemaal de ware is geworden die het vandaag de dag is.

Productieproces

Een groot deel van de erkenning van Pierre Baptiste wijn wordt toegezegd aan het innovatieve productieproces. Om de wijn van de hoogste kwaliteit te maken, verzamelt het bedrijf druiven van verschillende druivenrassen en plant ze op een locatie die meer dan 30 jaar oud is. Door deze verzameling druiven te combineren met de moderne productietechnieken, bereikt het bedrijf een unieke smaak die niet kan worden evenaard door anderen.

Het productieproces begint met het persen van de druiven. Dit is een zeer zorgvuldige aangelegenheid, want als de druiven te hard worden geplet, kan de smaak van de wijn worden aangetast. Er worden speciale machines gebruikt om de druiven te persen om ervoor te zorgen dat er bij elke verwerking de juiste druk wordt gebruikt.

Vervolgens wordt de geplette druiven vervolgens vermengd met gist en andere toevoegingen om de juiste smaak te creëren. Voordat de wijn in de flessen kan worden gegoten, wordt het proces van het verouderen in grote vaten. Elke vat heeft een eigen speciale bloemkool aan smaken die het mogelijk maakt om elke wijn unieke karakter en smaak te geven.

Soorten

Er zijn verschillende soorten Pierre Baptiste wijn beschikbaar voor consumptie. Er zijn rode, witte, en rosé varianten. Elk wordt geleverd met zijn eigen unieke smaak, kenmerken, en kleuren. Elk jaar komen er ook speciale edities bij, waaronder geredde wijnen, cava’s, en late-geplukte exemplaren. De sterke punten van Pierre Baptiste wijn komen tot uiting in de verschillende wijnen.

De rode wijn wordt het meest herkend van Pierre Baptiste, met zachte tannines en kruidige aroma’s. Zoet, rond, en vol in de smaak. De witte wijn is meer fris en verfrissend, met de geur van gras, citrusvruchten, enappelbloesem. Het mondgevoel is sappig en elegant. En de rosé wijn is licht, fris, en bevat een delicate mousse, heerlijke fruitige aroma’s die ook wat kruiden, Aardbeien, bloemen, en citrusvruchten.

Conclusie

Kortom, Pierre Baptiste wijn is een van de beste Franse wijnmakers die vandaag de dag te krijgen is. Door de innovatieve productiemethode en het verzamelen van druiven van verschillende rassen worden verschillende smaken gecreëerd. Of u op zoek bent naar een soepel rode frisse witte, of elegante rosé, de wijnen van Pierre Baptiste zijn een uitstekende keuze.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *