Wijn-kopen.com

Salentein wijn

Wat is Salentein Wijn

Salentein wijn is een van de meest bekende wijnen uit Argentinië. De wijn wordt geproduceerd bij Bodega Salentein, een familiebedrijf in het Mendoza-gebied dat wijnen maakt met druiven uit de Valle de Uco-vallei. De waardevolste druiven voor Salentein komen van de estate-wijngaarden op de schilderachtige heuvels rond de bodega.

Salentein wijn heeft het Château Certification Programma doorlopen waardoor gegarandeerd is dat de wijnen kwalitatief in orde zijn. Hierdoor is het begrijpelijk dat Salentein een van de meest populaire Argentijnse wijnen is die op de internationale markt verkrijgbaar is. Kaas, vleesgerechten, olijven en rijst met vis combineren perfect met deze wijnen door zijn fruitige en zachte smaak.

Wijnproductie in het Mendoza-gebied

Salentein is opgericht in 1997 door Mariana Roboredo en haar echtgenoot Brian Croser, een Zuid-Afrikaanse pionier in de wijnbouw. Het bedrijf is gevestigd op het 1200 hectare grote Salentein Estate, gelegen in de Valle de Uco-vallei, die bekend staat om zijn prachtige wijngaarden.

De wijnmakers bij Bodega Salentein produceren verschillende verschillende wijnen zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir. Alle wijnen zijn samengesteld met druiven van de Estate-wijngaarden van Salentein. Het klimaat in de Valle de Uco-vallei is dankzij hetzeer geschikt voor wijnbouw. De heuvels zorgen voor de juiste drainage, de zonnige dagen zorgen voor zacht fruit en de koele nachten geven de druiven de juiste tannines. Door deze ideale omstandigheden heeft de wijn een unieke stijl gecreëerd die onderscheidt van andere Argentijnse wijnen.

Speciale wijnprocessen

Om het beste uit de druiven te halen, gebruiken de wijnmakers bij Salentein moderne technieken zoals wilde gistvergisting, houtrijping, afkoeling met behulp van inert gas, gegist met minimale tot geen zwavel of zwavel toegevoegd. Daarnaast besteedt Salentein veel aandacht aan het optimale wijnhuwelijk van druivensoorten om zo een evenwichtige wijn te creëren.

Het wijnhuwelijk bestaat meestal uit de mix van verschillende druiven- en kleurstypen – zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir. Ook wordt er gebruik gemaakt van de verschillende technieken voor oogst, waaronder het laat oogsten van druiven. Door het oogsten van druiven laat in het seizoen, wordt de zoete smaak en het aroma van het fruit versterkt. Door verschillende druivensoorten te combineren, kunnen de verschillende aroma’s en smaken hun voordeel doen.

Geselecteerde wijnen

Er zijn veel verschillende wijnen van Salentein te verkrijgen, variërend van witte wijnen zoals Chardonnay en Pinot Gris tot rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon en Merlot. Salentein maakt ook een aantal geselecteerde wijnen – waaronder de Salentein Reserve Chardonnay, Salentein Reserve Cabernet Sauvignon en Salentein Reserve Pinot Noir. Deze selectie combineert enkel druiven uit de Estate-wijngaarden, die door de perfecte omstandigheden heerlijk rijp en aromatisch is. Alle geselecteerde wijnen hebben het Château Certification Programma doorlopen en kunnen worden geproefd op de basis van kwaliteit.

Ook wel bekend onder de naam Tinto Ribera del Uco, is er een selectie van Salentein wijnen die alleen Masonry bieden. De Masonry selectie wijn is gemaakt met kenmerken die inherent zijn aan deze streek, met name de zachte en fruitige smaak. Deze suggestie is ietwat tanniner dan andere Argentijnse wijnen. Bovendien heeft Salentein speciale wijnen gemaakt die oudere wijnhuizen combineren, zoals van bodemsteen en oude Amerikaanse eiken houten vaten. Deze wijnen zijn perfect bij kaas- en vleesgerechten, en in combinatie met kruidige gerechten met olijven, zoals de Italiaanse tafel.

Conclusie

Salentein is een van de meest geliefde en bekroonde wijnen uit Argentinië. Dankzij de perfecte condities voor wijnproductie, produceert Salentein wijnen met een unieke stijl. Alle wijnen krijgen het Château Certification Programma, wat betekent dat ze aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Er zijn veel verschillende wijnen van Salentein te verkrijgen, variërend van witte wijnen zoals Chardonnay en Pinot Gris tot rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon en Merlot. De geselecteerde wijnen worden gemaakt met de beste druiven, met behulp van verschillende technieken, waaronder wilde gistvergisting, houtrijping en het laat oogsten van druiven. Deze wijnen combineren perfect met kaas, vleesgerechten, olijven en rijst met vis. Al met al, Salentein wijn is een heerlijke wijn van Argentinië die de perfecte balans tussen aroma’s, smaken en structuur heeft.

Karin Raemakers
Latest posts by Karin Raemakers (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *