Wijn-kopen.com

Meursault wijn

Meursault wijn

Meursault wijn is een beroemde witte wijn uit de Côte de Beaune regio in de Bourgogne streek in Frankrijk. De regio is berucht om de fijne witte wijnen, gemaakt van de Chardonnay druif. Sommige wijnmakers vermengen de druif met andere, minder gebruikelijke witte wijn druiven zoals Pinot Gris en sauvignon blanc. Meursault wijn is een van de meest ijzige wijnen uit deze regio, met mineralig en componenten zoals gesteente, bloemen, citrusfruit en brioche.

Het is een krachtige en complexe wijn met een actieve zuurgraad die een helderding en frisheid biedt. De wijn heeft aroma’s van peergeur, abrikoos, vanille, citrusfruit zoals limoen, boter en spijs, die afkomstig zijn van het rijpingsproces in de lokale eiken vaten. De smaken kunnen afhankelijk zijn van de wijnmaker, maar meestal combineert de wijn bovengenoemde aroma’s en smaken met toetsen van mineralen, kruiden zoals oregano en kurkuma en rijp tropisch fruit zoals ananas, mango en papaya.

Meursault is de thuisbasis van de meest gerenommeerde wijnen gemaakt van de Chardonnay druif. De druif bereikt bij Meursault een hoog gehalte van zuren, dat perfect is voor het maken van wijnen met citrussmaak, balans en finesse. Het klimaat en het bodemtype zijn perfect geschikt voor de druif, waardoor het een interessante selectie aangeeft voor de wijnbouwers.

De druif wordt grotendeels biologisch of biodynamisch geteeld om de unieke kwaliteit en smaak van de wijn te behouden. De druiven dragen een tijdige oogst waarvan de kleur afhangt van de bewerking die wijnmaker heeft gekozen. Gave wijnmakers schillen en persen de druiven zacht om het sap zo puur mogelijk te maken, terwijl anderen de druiven langer laten rijpen, waardoor de wijn een retentie aanneemt, waardoor de smaakintensiteit en expressiviteit wordt versterkt.

Meursault wijn is een van de allergrootse wijnen uit de Bourgogne streek, die is gemaakt met elegante subtiliteit. De wijn verkent de geïnteresseerde vinders met zijn complexiteit en zijn fijne balans. De wijn is lekker met allerlei gerechten zoals seafood, vlees, wild en gevogelte. De wijn is ook lekker puur, als aperitief of als een symbiose van een dessert.

Meursault staat bekend om de rijkere, magerder, meer minerale stijl van de Chardonnay. Naast de bekende opslag in lokale eiken vaten, kunnen wijnmakers kiezen voor opslag in staalvaten of kleine vaten om de textuur te verbeteren. Meursault wijn heeft ook een slanke stijl met delicate smaken, als de druiven niet in de eiken vaten worden opgeslagen.

Als u op zoek bent naar heerlijke aroma’s, intense smaken en een verfijnde stijl, dan is Meursault uw beste optie. De wijnmakers creëren kan jaren durende rijpingen, waardoor de wijn uitstekende kwaliteit krijgt met intense smaken. Meursault staat bekend om zijn aromatische wijnen met pure expressiviteit. Geniet van deze klassieke stijl en maak van het kopje Meursault uw eerste keuze.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *