Wijn-kopen.com

Pecorino wijn

Wat is Pecorino-wijn?

Pecorino-wijn is een italiaanse witte wijn, gemaakt van de druif Pecorino. De wijn is geproduceerd in de regio Abruzzo, in het oosten van Italië. Pecorino-wijn is een droge wijn die licht, fris en luchtig is, met kruidige aroma’s en een subtiele bloemige smaak. Het heeft een volle smaak met een einde dat licht bitter en citrusachtig is. Het is een relatief onbekende druivensoort die in de Abruzzo streek wordt gekweekt en wordt gezien als een van de beste witte wijnen van Italië.

Geschiedenis van Pecorino-wijn

Pecorino-wijn is een relatief jonge wijn, want het is pas sinds de jaren 80 dat de druif echt populair is geworden. Aan het begin van de jaren 90 was de druif nog niet goed bekend, maar toen de regio Abruzzo verschillende prijzen won, begonnen er steeds meer mensen Pecorino-wijn te drinken.

Pecorino-druiven werden al eeuwenlang in de Abruzzo gekweekt. Een van de meest bekende Pecorino-wijnen, “Vecchia Vite”, wordt al meer dan duizend jaar geproduceerd in de regio. In de middeleeuwen was de druif ook populair bij lokale boeren, omdat het gemakkelijk te kweken was. De druif werd gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het maken van versterkte wijnen en het voeden van slagers. De druif ging pas in de jaren 80 echt doorbraak beleven, toen lokale wijnboeren begonnen met het maken van Pecorino-wijnen met meer aroma’s door verschillende teelttechnieken te gebruiken.

Hoe Pecorino-wijn wordt gemaakt

Pecorino-druiven worden geoogst in de late zomer. De druiven worden zorgvuldig handmatig geplukt om ervoor te zorgen dat ze optimaal rijp zijn en alle vereiste aroma’s en smaken behouden. Na het plukken worden de druiven snel naar de wijnmakerij gebracht, waar ze bewerkt, gedroogd en in de vat worden gezet. De druiven worden gefermenteerd gedurende ongeveer drie weken, waarna de wijn in de vaten wordt gerijpt. Na oogst, fermentatie en rijping wordt de Pecorino-wijn begoten en klaargemaakt voor verkoop.

Smaak en aroma van Pecorino-wijn

Zodra u Pecorino-wijn proeft, zult u merken dat deze een zeer complexe smaak heeft. Aroma’s van appels, peer, ananas, citrusvruchten, perzik en banaan zijn duidelijk herkenbaar. In de mond heeft de wijn een licht zoete smaak die aanhoudt tot het einde. Zodra u het einde heeft geproefd, overheerst er een licht bitter en citrusachtig einde. De Pecorino-wijn is licht en fris, maar ook krachtig en vol van smaak.

Food pairing met Pecorino-wijn

Pecorino-wijn is een veelzijdige wijn die bij veel verschillende gerechten kan worden gedronken. Het is heerlijk bij gerechten met vis, kip, schaaldieren en salades. Het combineert ook goed met kaas, gegrilde groenten en kazen met een delicate smaak. Pecorino-wijn is een goede aanvulling op een maaltijd en het is een goede aanvulling op een verzameling van Italiaanse wijnen.

Waarom proeft u de Pecorino-wijn?

Als u op zoek bent naar een licht, fris en luchtig witte wijn met aromatische aroma’s en een volle smaak, dan is Pecorino-wijn een perfecte keuze. Het is een veelzijdige wijn die bij veel verschillende gerechten past. Bovendien is het ook nog eens betaalbaar en kan het een goede aanvulling zijn op een verzameling van Italiaanse wijnen. Dus als u op zoek bent naar een lekkere witte wijn, dan is Pecorino-wijn een perfecte optie.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *