Wijn-kopen.com

Tempranillo wijn

De magische Tempranillo Wijn

Tempranillo wijn is een sterke wijn die in Spanje voornamelijk wordt geproduceerd. Het is een populaire wijnsoort en wereldwijd populair geworden. In veel Spaanse wijnmakerijen kun je deze wijn proeven en kopen. Tempranillo betekent letterlijk “kleine vroege”, waarmee wordt bedoeld dat de druif snel rijp wordt. De druivensoort is dus een fris en licht sensatie voor je gehemelte. Dit maakt de wijn zo populair bij mensen die het zoete en romige van witte wijn lekker vinden maar ook graag het robuste en aardse van rode wijn. De kleur en smaak van de wijn kunnen erg variëren. Deze kenmerken worden beïnvloed door de bodem, de schil, de tannines en de druiven.

Achtergrond van Tempranillo wijn

Tempranillo wijn is oorspronkelijk afkomstig uit Spanje. De druif werd al vele eeuwen geleden in Spanje geteeld en daar zelfs verbouwd tot de eerste Espumante -mousserende -wijn die we vandaag de dag kennen.
De druivensoort heeft vele synoniemen, waarvan “Cencibel” de meest bekende is.
Het is een echte kweekdruif die heeft weinig aroma, maar wel veel tannines en over het algemeen een fruitiger smaak dan andere rode druivensoorten.

Karakter van Tempranillo wijn

Tempranillo druivensoorten geven wijnen met een intense kleur en krachtige, kruidige smaak. De kleur varieert van donkerrood tot paars.
De most die wordt verkregen uit deze druivensoorten heeft een zeer lage zuurgraad. Als de most wordt gefermenteerd, produceert het een wijn met een hoge alcoholpercentage, een gekookte zoetigheid en een droge textuur.
De smaak van Tempranillo-wijn is krachtig en heeft aroma’s van rode bessen, zoals frambozen en aardbeien. Ook kun je de smaak van koffie, violet, rook, teer, leer, vanille en specerijen proeven. Verder kun je vleugjes van zoethout, kaneel, toffee, chocolade en bittere chocolade proeven.

Waarom Tempranillo zo populair is?

Tempranillo wijn heeft vele voordelen boven andere wijnen. Omdat de druivensoort een frisse smaak heeft, maar ook het kenmerk heeft van een krachtige rode wijn, is het ideaal voor mensen die de beste van beide werelden willen proeven.
Daarnaast betekent de druivensoort ook dat de wijn makkelijk te combineren is met veel verschillende gerechten. Een van de redenen waarom Tempranillo wijn zo populair is, is ook omdat het eenvoudig mee kan gaan met de seizoensgebonden gerechten die in Spanje en andere Europese landen worden geserveerd.

Mee-eten met Tempranillo wijn

Tempranillo wijn is makkelijk te combineren met allerlei verschillende gerechten. De druivensoort is perfect om mee te eten met gemarineerde gerechten, zoals lamsfilet, rund, lamsvlees of kip. De wijn gaat perfect samen met rode bonen en gehakt, en ook in combinatie met pasta’s. Daarnaast kun je ook perfect tanken van Tempranillo met kazen en borrelnootjes. De krachtige smaak is ook de ideale partner voor verse salades en gegrilde groenten.
Ook kun je de wijn in combinatie met geroosterd vlees en wilde gerechten zoals konijn, eend of hert proeven.

Kortom,

Tempranillo wijn is een krachtige rode wijn afkomstig uit Spanje en wereldwijd zeer populair. Het is het perfecte drankje voor mensen die graag het zoete en romige van witte wijn, maar ook het robuste en aardse van rode wijn proeven.
De smaak van deze wijn is krachtig en heeft aroma’s van rode bessen met een vleugje zoethout, kaneel, toffee, vanille, chocolade en specerijen. Ook is de wijn ideaal om te combineren met allerlei gerechten, zoals lamsvlees, kip, pasta’s, kazen, salades, gegrilde groenten en wilde gerechten. Kortom, Tempranillo wijn is echt magie in het glas.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *