Wijn-kopen.com

Wijn uit Australie

Australische Wijn: Luxemburg van de andere kant van de wereld

De wereldwijde populariteit van Australische wijn is enorm. Het wordt wereldwijd als topwijn gezien en is verkrijgbaar in bijna elk wijnhuis. Als je dat eens zo stilletjes vergelijkt met sommige andere landen, zoals Luxemburg, kan je wel je schouders ophalen. Als je echter gaat kijken naar de kwaliteit van de wijn die Australië produceert – is het geen verrassing dat het zo geliefd is?

Australische wijn is helaas een van de meest onderschatte wijnsoorten in de Europese landen. Hoewel de kwaliteit opmerkelijk is, geeft het niet uit tegen andere Europese wijnen. Australië heeft een moderne wijncultuur en anders dan veel Europese wijnlanden, legt het grote waarde op experimenteren en innovatie. Zo heeft Australië een grote verscheidenheid aan druivensoorten, evenals interessante stijlen van het maken van wijn.

Australië is op de kaart

Australië heeft de afgelopen jaren een enorme opkomst gekend, wat betreft wijncultuur en het populair maken van hun producten. De meest bekende streken om wijn te verkrijgen zijn Barossa Valley, McLaren Vale, Margaret River, Coonawarra en de Murray Valley.

De geweldige zon en het warme klimaat heeft geleid tot consistente wijnkwaliteit in Australië. De meest bekende druiven die hier worden gebruikt zijn Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Riesling, Merlot, Sauvignon Blanc en Pinot Gris.

Australische wijnstijlen zijn meestal krachtiger dan hun Europese tegenhangers en hebben een hoeveelheid fruitige aroma’s – zoals bosbessen, erwtenbladeren en sommige kruiden. De veelzijdigheid aan druivensoorten heeft een aantal unieke stijlen lid tot stand gebracht.

Australisch Wijn aanbieden bij een maaltijd

Australische wijn biedt de gastheer of het feest een veelzijdige en toegankelijke wijnkeuze. Cygne Wines heeft een selectie van topwijnen gecreëerd die zijn ontworpen om te voldoen aan de exacte behoeften van iedere gelegenheid.

Een van de grote dingen aan het benutten van Australische wijnen is dat Australië verantwoordelijk is voor het produceren van een grote verscheidenheid aan wijnsoorten. Dit komt omdat er veel verschillende klimaten en omgevingen in Australië zijn. Dit betekent dat de smaken en ervaringen die te proeven zijn aanzienlijk kunnen variëren, afhankelijk van het gebied waaruit ze afkomstig zijn.

Als een restaurant, bar of café is het dus belangrijk om wijnen te serveren die could benutten, niet alleen het variatie dat het land heeft te bieden, maar ook de krachtige smaken die kenmerkend zijn voor Australisch wijn. Cygne Wines heeft een selectie van premium verpakt, hoge kwaliteit wijnen geperfectioneerd voor consumptie voor feestelijke gelegenheden.

Hoe proef ik Australische wijn?

Het is niet alleen belangrijk om te weten welke wijn je zou kunnen zetten bij een speciale maaltijd of feestende gasten, maar ook om te leren hoe je deze zou kunnen proeven. Maar voordat je begint met het proeven, is het belangrijk dat je wijn op de juiste manier serveert.

Het eerste wat je moet doen is het glas goed schudden voordat je het vult met wijn. De wijn komt als een kristalhelder drankje uit het fles, maar als je het goed omroert en schudt, geven je glazen het specifieke aroma vrij.

Voordat je de wijn gaat drinken, is het belangrijk dat je je neus erin steekt en een diepe adem neemt. Drink vervolgens een klein slokje van de wijn, waarna je deze liefst een aantal keer door je mondholte laat gaan. Kijk daarna naar het “aftreksel” of nasmaak wat de wijn laat.

Een wijnproeverij is een andere manier om kennis te maken met de veelzijdigheid van Australische wijn. Bij een wijnproeverij krijg je de mogelijkheid om de verschillen tussen de verschillende stijlen van Australische wijn op een professionele manier te observeren en proeven.

Conclusie

Australische wijn is een wonder om te proeven en kan vaak worden gezien als het Luxemburg van de andere kant van de wereld. Geproduceerd met de hoogste standaard in kwaliteit en stijl, het is een heerlijk product dat bestaat uit uitgebreide smaken en veel kracht. Of het nu bij een etentje, een speciale gelegenheid of een proeverij is – het is een voldoening om te drinken. Zoek je een speciale wijnervaring, dan is Australië het land om naar te kijken.

Karin Raemakers
Latest posts by Karin Raemakers (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *