Wijn-kopen.com

Cabernet Sauvignon wijn

Introductie van Cabernet Sauvignon wijn

Cabernet Sauvignon wijn is een bekende en veel gedronken soort wijn die populair is in zo’n beetje elk land. Het is een droge en krachtige rode wijn, meestal om aan tafel te drinken, maar ook geschikt voor stevige schotels. Cabernet Sauvignon wijn wordt gemaakt van een klassieke rode druif en staat bekend om zijn volheid, kracht en lange afdronk. Het wijnschrijven en de productie hiervan is een lang proces, waarbij samenwerking tussen de druiventelers, oenologen en koks een belangrijke rol speelt.

Deze bijzondere wijnsoort staat bekend om zijn zwarte bessenaroma’s, hints van bittere eucalyptus en laurier en tabaksgeuren. Cabernet Sauvignon druif is een perfecte combinatie van verschillende aroma’s en smaken. Deze combinatie is vermoedelijk de reden waarom deze rode wijn zo geliefd is en algemeen wordt gedronken. Het is een elegante druif die een droog klimaat en sec spontuur vraagt.

Geschiedenis van Cabernet Sauvignon wijn

Cabernet Sauvignon wijn is afkomstig van het Franse district Bordeaux en stamt uit de 16e eeuw. Een mengeling van de twee bekende druiven Cabernet Franc en Sauvignon Blanc is destijds ontstaan. Veel van de bekende Chateaux in Bordeaux maakt gebruik van de Cabernet Sauvignon druiven voor het produceren van bekende wijnen zoals de Medoc, St Emilien en de Petit Vannois. Het is opmerkelijk dat deze druif zo populair is in Nederland.

Afgezien van Bordeaux, komt de druif nu in vele landen voor, waaronder Australië, Californië, Chili, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Chili en Spanje. Momenteel is de druif erg populair in Amerika. In de VS is het verbouwen van Cabernet Sauvignon druiven voor het maken van deze wijn een florerend bedrijf geworden.

De smaak van Cabernet Sauvignon wijn

De smaak van deze droge rode wijn wordt gekenmerkt door het fruitaroma. De meeste tasters zullen vergelijken met zwarte bessen, zwarte peper en bosbessen die amandelachtig zijn. Er kunnen ook gemeenschappelijke rookachtige aroma’s en zoetige smaken zoals, ceder, tabak en donker fruit aangetroffen worden. De intense smaken en aroma’s komen uit de rijping op nieuwe eiken vaten waarin de red-wine gerijpt.

Cabernet Sauvignon wijn is het best te drinken in combinatie met kaas en beef dishes, maar het past ook erg goed bij kruidige gerechten met schaal-en schelpdieren. De wijn is vrij alcaholhoudend, het alcoholpercentage kan oplopen tot aan de 15%. Cabernet Sauvignon heeft ook een verbazingwekkend lange afdronk, die een eigenschap is die wordt vereist in dit soort wijnen.

De voordelen van Cabernet Sauvignon

Vanwege de toenemende populariteit van Cabernet Sauvignonwijn, bedrijven investeren steeds meer in deze wijnsoort. Cabernet Sauvignon heeft vele voordelen die van invloed zijn op de wijncultuur, verpakking abonnementen en prijzen. De grote voordelen van deze rode wijnsoort zijn:

 • De verscheidenheid aan smaken die aansluiten bij de meeste mensen
 • Het heeft een langere tellerduur
 • Het komt in zowel arme als rijke varianten
 • Het heeft een lange houdbaarheid en langere lekkerheid
 • Het is een voordelige optie voor thuiswijn drinkers
 • Het is geschikt voor een verscheidenheid aan evenementen en gerechten.

Cabernet Sauvignon wijn wordt in toenemende mate gedronken. Het maakt gebruik van verschillende smaken die een lekkere en unieke wijn maken. Door de voordelen aan te bieden aan de consument, wordt deze rode wijn steeds geliefder.

Verpakking en prijs

Cabernet Sauvignon wijn is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan verpakkingen en prijzen. Je kunt bottles variërend vanaf 100ml hebben, die geschik voor een avondje thuis. Daarnaast zijn er ook grote formaten flessen, die handig zijn om samen in een grote groep te delen. Kenners bevelen aan om Cabernet Sauvignon wijn een tijdje te bewaren voordat je het drinkt, zodat de aroma’s tegen de tijd dat je de wijn proeft, volledig zijn ontwikkeld.

De kosten van deze krachtige droge rode wijnen variëren vanwege de oorsprong. Er zijn budget-friendly Cabernet Sauvignon wijnen en stijlen van wijn die meer in het luxe segment vallen. Er zijn verschillende prijskaartjes en stijlen waaruit je jouw favoriete wijn kunt kiezen. Uiteindelijk hangt de prijs en de stijl af van je smaak en de geprefereerde brouwerij.

Conclusie

In de eindscherp kunnen we concluderen dat Cabernet Sauvignon wijn een heerlijke en populaire rode wijn is. Het maakt gebruik van een klassieke rode druif en heeft zwarte bessen aroma’s, hints van bittere eucalyptus en laurier en tabaksgeuren. Door de verscheidenheid aan smaken die aansluiten bij de meeste mensen, komen er diverse vormen van verpakking en stijlen in een brede prijsklasse. Het is een veel gedronken wijn die erg goed wordt ontvangen door consumenten.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

  Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *