Wijn-kopen.com

Spaanse wijn

Spaanse wijnen in Nederland

De laatste jaren is de populariteit van Spaanse wijnen op een steeds hogere plaats in Nederland beland. Het aanbod is nog niet zo groot als het aanbod van Franse of Italiaanse wijnen, maar deze Spaanse wijnen staan ​​steeds meer bekend om hun kwaliteit. Met Spaanse wijn begint men nu steeds meer kennis te maken met de kwaliteit en de diversiteit van deze dating terug naar de hellenistische cultuur, waarbij uitstekende wijnen werden gebrouwen, waarvan veel heimelijk bereid werden.

Spaanse wijnen hebben een aantal unieke kenmerken die ze onderscheiden van de wijnen uit Frankrijk en Italië. Spaanse wijnmakers hebben al eeuwen dezelfde technieken voor het maken van wijn gebruikt. Deze technieken zijn heel langzaam veranderd, waardoor Spaanse wijnen meer uniek zijn dan franse wijnen. Spaanse wijnproducenten gebruiken alleen de beste druivensoorten, vaak van hele oude druivenranken, en zijn zeer zuinig met hun isenglasvaten. Dit geeft de Spaanse wijnen een zeer rijke smaak, met iets van zoetheid, welriekendheid, een sterk aroma en een subtiele hint van zurigheid.

Spaanse wijnen zijn ideaal voor de liefhebbers van lichte, fruitige wijnen. De rode wijnen worden geproduceerd in gezaghebbende en bekende regio’s zoals La Rioja, waar men al vele eeuwen wijn produceert. In La Rioja worden alleen druivensoorten gebruikt die in de regio worden geteeld. De wijnen uit deze streek worden zo gemaakt dat ze als inspirerend, verfrissend en smaakvol worden beschouwd. En dit is niet alleen voor de rode wijnen, maar ook voor de witte, rosé en samengestelde wijnen.

In Madrid, de hoofdstad van Spanje, vinden we ook uitmuntende wijnen. Er zijn diverse bodega’s die zeer hoogwaardige wijnen maken; de meest bekende ervan is Forenza, een bodega die al meer dan 300 jaar wijn produceert. Forenza produceert hoogwaardige rode, witte, rosé en port-wijnen, die allemaal smaakvol en vol aroma’s en kracht worden geproduceerd. Andere populaire bodega’s in Madrid zijn Villa de Bourgogne en Bodegas Mahou, die beide heerlijk verteerbare wijnen produceren.

Buiten Madrid, in Noord-Spanje leggen typische bodega’s hun roots in Galicië, een agrafe regio van Spanje, waar we wijnen aantreffen met één van de beste kwaliteiten van Europa. De meest bekende wijnen hier zijn de Albariño-wijnen, die zacht, fruitig en smaakvol zijn en met hun aroma de liefhebbers van Spaanse wijnen onweerstaanbaar maken.

Een andere regio die bekend staat om zijn kwaliteitswijnen is Valencia, een kustgebied in het oosten van Spanje dat vooral bekend staat om zijn rode wijnen, die vaak exotisch en verfrissend zijn. Andere kustgebieden van Spanje die zeer uitstekende wijnen produceren zijn de Costas. De Costas zijn bekend om hun zilte lucht en het subtiel aardse aroma dat deze plaatselijk verbouwde wijnen hebben.

Nederland is een land dat veel Nederlandse wijnliefhebbers heeft. Er worden steeds meer Spaanse wijnen toegevoegd aan het assortiment om te gemakkelijk de beste Spaanse wijnen te proberen.

Bij het drinken van Spaanse wijn is het belangrijk om rekening te houden met de kracht en het type van de wijn. De kracht kan het beste worden gelezen op het etiket van de fles. Als de wijn in de zomermaanden druk wordt gedronken, moet deze minder sterk zijn. In de wintermaanden is het aan te raden om een sterkere wijn te drinken.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met het type wijn welke in Nederland verkrijgbaar zijn. De meest gebruikte types zijn droge rode, droge witte en zoete witte wijnen. Er zijn ook wat meer exotische wijnen, zoals de Portwijn van Porto, sherry en moscatel.

Verder raden wijnhandelaren ook aan om wijn te kiezen die wordt gemaakt van inheemse druiven. In Spaanse wijnen worden voornamelijk druivensoorten gebruikt die in de regio groeien. Deze druiven voegen unieke aromaruches toe, wat de Spaanse wijn zo aantrekkelijk maakt.

Spaanse wijnen zijn echte klassiekers, die een aroma hebben dat alleen in Spanje te vinden is. Wijnliefhebbers in Nederland hebben de kans om deze wijnen te proeven, en talenten aan te moedigen die door jarenlange tradities zeer verfijnde wijnen produceren. Spaanse wijnen zijn onmiskenbaar de moeite waard om te proberen, van de makkelijker vindbare kelders en bodega’s uit Madrid en Valencia, tot de meest verborgen bodega’s in Galicië.

Karin Raemakers
Latest posts by Karin Raemakers (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *