Wijn-kopen.com

Witte wijn calorieën

Witte wijn calorieen?

Witte wijn wordt vaak gezien als een gezond drankje dat een lage hoeveelheid calorieën bevat. Maar hoe zit dat precies? Uit wat bestaan witte wijnen en hoeveel calorieën bevat deze drank? Dit artikel geeft antwoorden op deze vragen.

Algemene informatie over witte wijnen

Witte wijn wordt gemaakt van druiven die alleen wit zijn. Deze druiven zorgen voor een minder zoete smaak en hebben daardoor ook minder suiker. De schil van de witte druiven wordt tijdens het productieproces verwijderd, waardoor de wijn een lichtere kleur krijgt. Door het verwijderen van de schil wordt het druivensap minder sterk en krijgt de wijn een delicate en frisse smaak. Er zijn veel verschillende soorten witte wijn, van droog tot zoet.

De calorieën in witte wijn

Witte wijn wordt als een redelijk mager consumptie goed gezien. De gemiddelde hoeveelheid calorieën in witte wijn varieert tussen de 85 en 130 calorieën per 5 ons glas. Omdat er verschillende soorten witte wijn bestaan, kan de exacte hoeveelheid calorieën van elk glas variëren. Dit komt doordat sommige soorten wijn meer suiker bevatten dan andere, wat een hogere calorie-inhoud veroorzaakt. Lichtere witte wijnen, zoals Chardonnay en Pinot Grigio, hebben minder calorieën dan het zoetere soorten, zoals moscato en zuid-afrikaanse steenwijnen.

Voedingswaarden van witte wijn

Het is belangrijk om te weten dat witte wijn geen voedingsstoffen bevat. Het bevat geen vet of koolhydraten. De drank bestaat voornamelijk uit koolstofdioxide en alcohol en heeft ook kleine hoeveelheden aan mineralen. Water is de belangrijkste ingrediënt in witte wijn en maakt ongeveer 85-90% van de drank uit.

Hoe kunnen witte wijn calorieën beïnvloeden?

Tenzij een bepaalde soort wijn geschikt is voor diëten, zal het drinken van wijntjes een persoon niet helpen om aan te komen of af te vallen. Aangezien witte wijn een laagcaloriegehalte heeft, kan het echter wel een manier zijn om uw calorie-inname te verminderen zonder dat je grote voedingsveranderingen moet aanbrengen. Als u uw inname van caloriearme dranken verhoogt, zoals witte wijn, kan dit bijdragen aan een betere voeding. Dus als je op zoek bent naar een drankje voor tijdens het diner, zou witte wijn een goede optie kunnen zijn.

Nutriënten uit witte wijn

Hoewel witte wijn geen voedingsstoffen bevat, is het nog steeds nuttig voor de gezondheid. Er wordt gesuggereerd dat de antioxidanten die witte wijn bevat, goed kunnen zijn voor het hart. Deze stoffen kunnen ook helpen bij het voorkomen van bepaalde aandoeningen. Tegelijkertijd kan de aanwezigheid van alcohol in witte wijn de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel verhogen. Als je gezondheidsproblemen hebt, zou je dus beter geen witte wijn kunnen drinken.

Hoeveel witte wijn je kunt drinken?

Hoewel witte wijn een lager caloriegehalte heeft dan andere dranken, betekent dit niet dat het gezond is om veel te drinken. Omdat alcohol meer calorieën bevat dan andere voedingsmiddelen, kan de calorie-inname toenemen als u meer witte wijn drinkt. Om gezonde voeding in stand te houden, is het aan te raden om niet meer dan twee glazen wijn per dag te drinken. Als je meer dan twee glazen drinkt, is het verstandig de inname van andere calorieën te verminderen om de calorie-inname stabiel te houden.

Samenvatting

Witte wijn kan een goede bron zijn van lage calorische dranken als je op zoek bent naar een vervanging voor meer calorierijke dranken. De hoeveelheid calorieën in witte wijn varieert per soort, maar de meeste soorten bevatten tussen de 85 en 130 calorieën per 5 ons glas. Hoewel er bepaalde voordelen zijn die gekoppeld zijn aan het drinken van witte wijn, zoals de aanwezige antioxidanten, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat overmatig alcoholgebruik niet goed voor uw gezondheid is. Drink alleen witte wijn binnen de aanbevolen hoeveelheid en u zult uw calorie-inname kunnen controleren terwijl u toch plezier beleeft aan een glas wijn.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *