Wijn-kopen.com

Wijn zonder suiker

Inleiding

Wijn is al duizenden jaren een populaire drank voor veel culturen over de hele wereld. Het brouwen van wijn is absoluut een kunst, waarin ervaren en talentvolle producenten een kwaliteitsvolle drank maken die liefde, kennis en creativiteit combineert. Elke wijn zal anders zijn van de andere, met verschillende aroma’s, smaken en aromas. En er is een grote verscheidenheid aan wijnsoorten. De meest populaire wijnsoort is wijn zonder suiker.

Wijn zonder suiker is een categorie van wijn die momenteel sowieso aan populariteit wint. Jong én oud, wijnproevers en -drinkers, weten dat ze er baat bij hebben wijn zonder suiker te gebruiken om verschillende redenen. Als resultaat hiervan,hebben veel producenten hun assortimenten verruimd met wijnen zonder suiker.

De geschiedenis van suikervrije wijn

De geschiedenis van wijn zonder suiker begon in de 16e eeuw. Toen begonnen wijn producenten te experimenteren met het zoeten van wijn met een kruidenmengsel in plaats van suiker. Deze zoete wijn zouden zij later verkopen aan de elites ter ondersteuning van hun inkomen.

In de 18e eeuw treffen we de eerste vermelding van suikervrije wijn in het Oostenrijkse Handwerkwetboek aan. Wijn producers begonnen hierna verschillende fermentatie-processen te gebruiken, zoals toegevoegde gist, suiker, alcohol of andere stoffen, om het alcohol- en suikergehalte te verhogen.

Deze trend groeide de komende jaren, waarbij de eerste suikervrije wijnsoorten voornamelijk bubbelwijn, droge witte wijn en rosé wijn waren. Tegenwoordig hebben we tal van andere smaken, variërend van droog tot zoet, die een ongeëvenaarde culinaire ervaring bieden.

Suikervrije wijn en de positieve gevolgen

Er zijn veel voordelen aan het drinken van suikervrije wijn. Zo bevat wijn zonder suiker aanzienlijk minder calorieën dan “reguliere” wijn. Hoewel er veel debat over gaande is, hebben wetenschappers bewezen dat een glas suikervrije wijn slechts 10 calorieën bevat — dat is vele malen minder dan een wijn met suiker.

Daarnaast bevat het ook nul gram vet. Bovendien bevat wijn zonder suiker ook slechts kleine hoeveelheden koolhydraten, met minder dan een gram suiker. Low-carb dieetsupporters zullen deze voordelen zeker waarderen.

Het drinken van suikervrije wijn helpt ook om het cholesterolgehalte te verlagen en het risico van hart- en vaatziekten te verminderen. Studies hebben ook aangetoond dat wijn zonder suiker het risico op kanker kunnen verminderen. Een glas suikervrije wijn bevat hoge niveaus van antioxidanten die de giftige stoffen in het menselijk lichaam kunnen neutraliseren.

Tot slot heeft het karakter dat suikervrije wijn heeft een verschil gemaakt. Mensen die voorheen nooit wijn dronken, hebben tot hun grote verrassing kunnen kennismaken met wijnproeven. Bovendien stijgt de omzet van de verkoop van suikervrije wijn de afgelopen jaren aanzienlijk, wat duidt op een toenemende interesse in deze drank.

De stijgende populariteit

De toename van het drinken van suikervrije wijn heeft veel nieuwe gezondheidsbesef te danken. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het feit dat wijn een gezonde optie is, ongeacht waar het suikergehalte vandaan komt. Veel van hen die er bewust voor kiezen om suikervrije wijn te drinken doen dit vanwege het lage suikerniveau, de lage calorie-inname of het feit dat het minder alcohol bevat dan reguliere wijn.

Bovendien is de opkomst van suikervrije wijn om andere, minder gezondheids-juridische redenen begonnen. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat veel consumenten meer interesse tonen in het drinken van suikervrije wijn omdat het geen toegevoegde suiker bevat en daardoor minder zwaar zal zijn.

Bovenal is het drinken van suikervrije wijn in de afgelopen jaren zeer populaire geworden omdat er eindelijk een wijn bestaat die betaalbaar, lekker en gezond is. Dit heeft bijgedragen aan een stijging van de drankomzet, waarbij het meestal de goedkopere, lage-alcoholwijnen zijn, zoals Prosecco, Champagne, Wit en Rosé, die de meeste vraag hebben.

Hoe te kopen

Door het aanbod van suikervrije wijnsoorten die er te koop zijn, is het aan te raden om voorbereid te zijn als je op zoek bent naar een goedkope maar kwalitatief goede wijn. Er zijn een aantal dingen waar je op zou moeten letten. Ten eerste, als je een wijn wilt kopen, kijk dan naar het etiket. Kijk of het product suikervrij is vermeld of niet. Als je suiker zoekt, zou je hier zeker de juiste informatie vinden. Bekijk ook de andere ingrediënten. Er kunnen andere stoffen worden toegevoegd zoals sulfiet, zoetstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Daarnaast kunt u ook profiteren van de mond-tot-mondreclame van wijnproevers en -drinkers uit uw eigen netwerk. Vraag mensen die al veel wijn hebben geproefd en gedronken naar hun ervaringen. Als iemand zegt dat een specifieke wijn zonder suiker lekker is, kun je erop vertrouwen dat het van goede kwaliteit is en voor jou geschikt.

Conclusie

Als je een gezondere drank wil gebruiken, is suikervrije wijn de perfecte keuze. Zoals hierboven genoemd, heeft een glas suikervrije wijn slechts 10 calorieën, wat betekent dat je niet meer calorieën hoeft te verbranden om het te verdienen. Bovendien heeft het ook andere gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van cholesterolgehalte, het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten en het verminderen van het risico op kanker.

Met de snelle toename in populariteit, heeft het kopen van suikervrije wijn nooit eerder zo eenvoudig geweest. Met traditionele wijnsoorten, maar ook met veel premiumwijnen die nu lage-alcohol of suikervrije opties bieden, is het aanbod enigszins overweldigend. Dus als je het dilemma hebt om onder de vele beschikbare opties te sieren, blijf dan op zoek gaan naar meer informatie over de wijnen die je leuk vindt en laat je niet ontmoedigen door de vele opties die er zijn.

Frank Van De Mortel
Latest posts by Frank Van De Mortel (see all)

    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *